Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

1.2.2024

Výraznou proměnou prošla městská základní škola Vyhlídka, kterou navštěvuje bezmála 500 dětí. Valašskomeziříčská radnice zde dokončila zateplení a novou vzduchotechniku s náklady 35 milionů Kč.

Každoročně investuje město Valašské Meziříčí desítky milionů korun do oprav svých mateřských a základních škol. „Loni jsme přistoupili k zateplení obvodových zdí všech pěti pavilonů základní školy Vyhlídka včetně nové vzduchotechniky v 47 třídách a dalších místnostech. Instalovány byly venkovní žaluzie, výměnou prošla část oken a jednotlivé pavilony byly odvodněny,“ shrnul rozsah rekonstrukce starosta Robert Stržínek s tím, že město za ni zaplatilo bezmála 35 milionů Kč: „Zároveň máme podánu žádat o dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která by mohla pokrýt až 50 procent nákladů.“

Dokončit tak už zbývá pouze venkovní terénní úpravy, které je možné provést až v jarních měsících. „Dodavatel odvedl kvalitní práci a hlavní část díla nám předal s více než pětiměsíčním předstihem. Díky tomu, že stavební úpravy ve třídách probíhaly během letních prázdnin a také práce na vnějším plášti byly hotovy již před koncem loňského roku, došlo k minimálnímu omezení provozu školy,“ doplnila místostarostka Yvona Wojaczková.

Zdroj: https://www.echovalasska.cz/zpravodajstvi/zs-vyhlidka-dostala-novy-kabat/

RS