Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

9.10.2023

Zajistit adekvátní zázemí pro pořádání letních pobytových táborů pro Středisko volného času Domeček, který ročně navštěvuje na 2 000 dětí, se rozhodli zastupitelé Valašského Meziříčí. Od společnosti DEZA odkoupí město areál tábořiště Trubiska mezi Valašskou Polankou a Pozděchovem.

„Když jsme se cirka před rokem bavili s Davidem Holcem, ředitelem našeho Domečku, co by nejvíc potřebovali k rozvoji své činnosti, bylo to právě tábořiště,“ říká starosta Robert Stržínek. Přitom tábory jsou největší poptávkou, Domeček letos uspořádal 38 táborů pro více než 800 dětí, pouze dva byly pobytové, zbytek příměstský.

Po rozsáhlé debatě zastupitelé schválili odkoupení tábořiště Trubiska od DEZY za 3,2 milionu korun. Domeček tak kromě pozemků získá také budovy s jídelnou a kuchyní, umývárny nebo klubovny. I když bude v budoucnosti nutné přistoupit na rekonstrukci, podstatný je zájem ze strany Domečku i to, že areál může sloužit generacím našich dětí v dalších letech.

Zdroj: https://www.novinykraje.cz/blog/2023/10/09/valmezske-deti-si-uziji-ty-prave-tabory-mesto-koupilo-taboriste-trubiska



RS