Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

9.1.2024

Komunikační kanály města Valašské Meziříčí si v celorepublikovém srovnání vedou velmi dobře. Vyplývá to z každoročního hodnocení spolku Kvalikom, který porovnává kvalitu komunikace napříč městy a obcemi. Valmez si z něj totiž odnesl bronz za městský web a 4. příčku za Facebook.

V hodnocení webových stránek obsadilo město na soutoku Bečev krásné 3. místo. „V červenci 2022 jsme spustili modernizované webové stránky www.valmez.cz. Naším cílem bylo nabídnout občanům, turistům a dalším uživatelům ucelené informace v přehledné formě a zároveň jim usnadnit vyhledávání. Věřím, že se to podařilo, což ostatně potvrzuje i bronz v kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel napříč Českou republikou,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek. Web Valmezu předstihly už jen stránky MČ Praha 3 a města Karlovy Vary.

Skvěle si Valašské Meziříčí vedlo i ve srovnání komunikace 39 měst na sociálních sítích. „V případě Facebooku jsme mezi velkými městy skončili těsně pod stupni vítězů na 4. příčce a za Instagram jsme si odnesli 8. místo. Ke komunikaci na těchto sítích přistupujeme rozdílně a takové hodnocení nás samozřejmě těší. Zejména pak proto, že Facebook je jedním z našich hlavních informačních kanálů směrem k občanům. Uvedené výsledky však zároveň vnímáme jako impulz k dalšímu zlepšování,“ pokračoval s úsměvem starosta Robert Stržínek.

Také v konkurenci 48 radničních periodik se Zpravodaj města Valašské Meziříčí neztratil. Srovnání spolku Kvalikom mu přiřklo 6. příčku: „Porota se jednomyslně shodla na velmi vysoké obsahové kvalitě periodika, které podává ucelený obraz o životě ve městě. Zpravodaj informuje dle dostupných informací objektivně a občanům poskytuje komplexní a praktické informace. V kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel se jedná o velmi nadprůměrné periodikum.“

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/valmez-ma-treti-nejlepsi-web-v-republice-facebook-je-ctvrty/d-54897

RS