Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

21.6.2023

Valašské Meziříčí na Vsetínsku začalo s obnovou panelového sídliště v části Podlesí. Práce by měly být hotové do konce června příštího roku, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jakub Mikuš.

"Počítáme s náklady 35 milionů korun, které budeme hradit plně z rozpočtu města. Oproti projektu se nám soutěží podařilo částku snížit o 13 milionů.," uvedl starosta Robert Stržínek (ANO). Stavbaři postupně opraví chodníky, komunikace a parkoviště na celém sídlišti. Přibudou také nové dětské a sportovní hřiště, ale například i hřiště pro stolní tenis. Vznikne rovněž stanoviště s polozapuštěnými kontejnery, počítá se s výměnou a doplněním mobiliáře včetně osvětlení.

V roce 2021 dokončilo město s asi 22.000 obyvateli postupnou obnovu panelových sídlišť Vyhlídka, Pod Oborou, Štěpánov a Křižná. "V souhrnu se během téměř 11 let jednalo o 20 etap stavebních prací s náklady přesahujícími 206 milionů korun. Naším cílem od počátku bylo zajistit pro občany důstojné prostředí, v němž žijí. Věřím, že se to podařilo. Zároveň mě těší, že jsme pro letošek dokázali najít finance také na revitalizaci posledního panelového sídliště v Podlesí," uvedl Stržínek.


Zdroj: https://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/valasske-mezirici-zacalo-s-obnovou-paneloveho-sidliste-v-casti-podlesi-zpra

RS