Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

24.6.2023

Valašské Meziříčí na Vsetínsku vybudovalo venkovní posilovnu, takzvané workoutové hřiště v areálu Střediska volného času Domeček. Šlo o vítězný projekt loňského ročníku participativního rozpočtu Nás Valmez, v němž lidé vybírají projekty, které chtějí ve městě udělat.

V letošním ročníku mohou zájemci podávat své návrhy do konce června, sdělil v pátek mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Nové hřiště nabízí hrazdy, vertikální a horizontální žebřík, bradla či terče pro dospělé i děti a další prvky, je tam gumová bezpečností dopadová plocha. „Projekt workoutového hřiště u Domečku navrhl David Hladil a lidé mu loni poslali bezmála 1100 hlasů, čímž jednoznačně zvítězil v druhém ročníku participativního rozpočtu Náš Valmez. Na hřišti může najednou pohodlně cvičit až 22 osob, počítá se i s hojným využitím pro děti. Opět se nám tak potvrdilo, že díky aktivním občanům mohou ve Valašském Meziříčí vznikat skvělé projekty,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO)

Ředitel SVČ Domeček David Holec ocenil rozšiřování možností sportovního vyžití v areálu. „Vedle nového workoutového hřiště nyní dokončujeme také lezeckou stěnu a rozhodně chceme v tomto trendu pokračovat. Zároveň zveme všechny malé i velké milovníky pohybu, aby si k nám přišli zacvičit,“ uvedl Holec.

Hotové je také Valmezské piknikoviště v areálu bývalých kasáren a pracuje se i na projektech obnovy zeleně u kulturního domu v Hrachovci a vstupní bráně do ZŠ Vyhlídka, které také uspěly v loňském ročníku participativního rozpočtu. Do letošního ročníku mohou lidé podávat své návrhy do konce června. „Maximální výše nákladů na jeden z nich může činit 500 tisíc Kč a přihlášení je velmi jednoduché. Stačí vyplnit formulář na www.nasvalmez.cz. Město poté posoudí jeho realizovatelnost a občané budou sami vybírat vítěze,“ uvedl mluvčí.

Participativní rozpočet už zavedlo několik měst Zlínského kraje. Lidem ho nabízejí například Zlín, Vsetín, Kroměříž nebo Otrokovice a Slavičín na Zlínsku.


Zdroj: https://nasregion.cz/valasske-mezirici-vybudovalo-venkovni-posilovnu-podle-projektu-ktery-vybrali-sami-obyvatele-337768/


RS