Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

23.1.2024

Na svém prvním jednání v novém roce schválili valašskomeziříčští zastupitelé poskytnutí daru ve výši 100 tisíc Kč ve prospěch Nadačního fondu Univerzity Karlovy v Praze.

Události, ke kterým došlo ve čtvrtek 21. prosince loňského roku na půdě FF UK, a během nichž připravil útočník o život 14 lidí a dalších 25 zranil, těžce zasáhly celou Českou republiku. „Jedná se o bezprecedentní událost. Nikdo z nás si nedokáže představit, čím si museli tito lidé projít a jak se dnes oni a jejich blízcí cítí. Na základě dohody v rámci vedení a rady města jsme se rozhodli předložit zastupitelům ke schválení finanční pomoc všem postiženými. Na účet nadačního fondu univerzity, který vyhlásil sbírku na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou, pošleme částku 100 tisíc korun,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Vedení Valašského Meziříčí obdobně postupovalo také v případech tragické střelby v Uherském Brodě v roce 2015 a ve Fakultní nemocnici Ostrava v roce 2019.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/valasske-mezirici-pomuze-zasazenym-tragedii-na-filozoficke-fakulte/d-55070

RS