Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

22.1.2024

Po rozpočtovém provizoru, v němž hospodařilo město od začátku roku, schválili zastupitelé v pondělí 22. ledna konečnou podobu letošního rozpočtu. Valašské Meziříčí počítá s příjmy téměř 697 a výdaji 883 milionů Kč.

„Rozdíl mezi příjmy a výdaji vyrovnáme zejména prostřednictvím zůstatků na účtech, které ke konci loňského roku činily přes 156 milionů a příjmem z termínovaných vkladů přesahujícím 40 milionů korun,“ řekl Zdeněk Studeník, vedoucí finančního odboru radnice.

Zároveň město počítá s tím, že bezmála čtvrtinu rozpočtu budou tvořit investice. „Celkem se bavíme o částce 213 milionů korun. Mezi nejvýznamnější investice v souhrnu za 80 milionů patří pokračování revitalizace panelového sídliště Podlesí, vybudování první etapy chodníku v horní části Hrachovce, stavební úpravy v budově LDN a vypořádání technického zhodnocení nemocnice,“ vyjmenoval starosta Robert Stržínek. Shodně s náklady 9 milionů Kč se počítá na vybudování osvětlení atletického stadionu, zpracování projektové dokumentace na stavební úpravy budovy bývalého internátu K1 na městské byty a výkup technické infrastruktury. „Částku ve výši 7 milionů pak máme vyčleněnu na zateplení komunitního centra v Podlesí či úpravu zpevněných ploch před základní školou Šafaříkova. Opomenout nesmím ani přípravu projektu na další etapu rekonstrukce koupaliště, opravu víceúčelového hřiště v Podlesí, pokračování projektu Meziříčské náplavky či vybudování nové autobusové zastávky MHD v ulici Solární a další etapy chodníku v ulici Mikoláše Alše,“ pokračoval starosta Stržínek a doplnil: „Rekordních 32 milionů korun pak máme vyčleněno na opravy místních komunikací. V rozpočtu navíc počítáme s rezervou 5 milionů na energetická řešení a 18,5 milionů na další investiční projekty, k jejichž realizaci může dojít během roku. Zároveň necháváme na účtech města a Fondu obnovy majetku přes 69 milionů na velké projekty připravované pro roky 2025 a 2026.“

Rozpočet pro rok 2024 schválili přítomní zastupitelé jednohlasně.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/valasske-mezirici-chysta-investice-za-213-milionu/d-55062


RS