Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

11.12.2023

Víc jak půl roku trvaly práce na zateplení, výměně oken či osvětlení a dalších stavebních úpravách budovy Městského úřadu Valašské Meziříčí v ulici Soudní 1221. „Jejich cílem bylo zejména snížení energetické náročnosti objektu, který poslední větší rekonstrukcí prošel před bezmála 30 lety,“ uvedl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Budova slouží potřebám města od poloviny 90. let minulého století. Klienti zde najdou mimojiné odbory územního plánování a stavebního řádu, životního prostředí, majetkové správy či financí, které obsluhuje bezmála 80 zaměstnanců. „Vzhledem k tomu, že od přestavby na městský úřad mezi lety 1995–1996 se do budovy nezasahovalo, byla už její rekonstrukce nezbytná. S náklady bezmála 14 milionů korun tak došlo k zateplení obvodových zdí a podkroví, výměně starých oken a odstranění nevyužívaných balkonů. Opravou prošly také mansardy a došlo k výměně osvětlení na chodbách a v kancelářích. Hlavním cílem rekonstrukce bylo snížení energetické náročnosti celého objektu městského úřadu,“ řekl starosta Robert Stržínek a doplnil: „Zároveň jsme ze Státního fondu životního prostředí obdrželi dotaci ve výši téměř 4,3 milionu korun.“

Od dnešního dne je budova MěÚ v ulici Soudní včetně všech odborů opět přístupná veřejnosti bez omezení. Jedinou výjimku tvoří pokladna, kde bude do konce roku možné provádět pouze bezhotovostní operace.

Zdroj: https://www.klubnovinaruzlin.cz/news/radnice-dokoncila-opravu-budovy-mestskeho-uradu-v-ulici-soudni/

RS