Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

7.11.2023

Třetí ročník participativního rozpočtu Náš Valmez je za námi a obyvatelé již znají vítěze. Stal se jím projekt PUMP & RAMP, který si klade za cíl rozšíření pumptrackové dráhy.

Do hlasování se zapojilo téměř 1 200 občanů, kteří vybírali mezi šesti nápady jejich sousedů. Ti přihlásili celkem jedenáct projektů, do finále se dostalo o pět míň. Vítězem se nakonec stal projekt Martina Kristka na rozšíření sportoviště na ulici Vrbenská. „Získal celkem 1 251 hlasů. Díky tomu se pumptracková dráha v ulici Vrbenská dočká rozšíření o další prvek. Jedná se o ideální způsob, jak podpořit rozvoj tohoto sportoviště těmi, kteří jej aktivně využívají,“ řekl starosta Robert Stržínek. Na realizaci má radnice vyčleněny dva miliony korun, maximálně však půl milionu na jeden projekt. Díky tomu se vdechne život čtyřem nápadům, a to právě sportovišti, zatraktivnění areálu SK Hrachovec, piknikovišti a parkourovému hřišti v areálu SVČ Domeček.

Zdroj: https://novinykraje.cz/zlinsky/2023/11/07/pumptrackova-draha-se-docka-vylepseni-vyhrala-v-rozpoctu-nas-valmez/


RS