Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

20.2.2024

Za posledních devět let, tedy od roku 2015 do roku 2023 investovala valašskomeziříčská radnice do místní části Hrachovec více než 36 milionů Kč. Letos zde nechá město mimo jiné postavit chodník za bezmála 19 milionů Kč a v plánu jsou i další akce.

Významné investice uplynulých let, ale také plánované projekty a podněty k řešení byly obsahem diskuze mezi vedením města Valašské Meziříčí a obyvateli místní části Hrachovec. „Každoročně investujeme do rozvoje našich městských částí stovky tisíc až miliony korun. Výjimkou samozřejmě není ani Hrachovec, kde jsme od roku 2015 vynaložili přes 36 milionů korun mimo jiné na opravy místního kulturního domu, vybudování objektu nových šaten SK Hrachovec či opravy místních komunikací,“ řekl starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Letošní nejvýznamnější investicí bude jednoznačně stavba první etapy chodníku v horní části s náklady 19 milionů korun, přičemž jsme na ni získali 13milionovou dotaci. Plníme tak závazek, který jsme občanům dali v uplynulých letech a zároveň pokračujeme v posilování bezpečnosti chodců v našich místních částech.“

V rámci diskuze s občany se řešila například i modernizace veřejného osvětlení v horní části Hrachovce či zpřístupnění venkovního areálu mateřské školy pro veřejnost. „V této souvislosti se snažíme reagovat na potřeby rodičů zejména mladších dětí. Vedle možnosti otevřít jim areál školky například v odpoledních hodinách či o víkendech, připravujeme také jeho revitalizaci v duchu přírodních zahrad. Zároveň pracujeme na projektu rozšíření kapacity mateřské školy formou půdní vestavby obdobně jako v Podlesí,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

Město Valašské Meziříčí chystá také projekty, které pomohou hrachoveckým spolkům a organizacím. „Loni jsme přispěli na nákup nového nářadí a také skladovacího kontejneru, díky čemuž se podařilo rozšířit tréninkový areál SDH Hrachovec. Letos bychom chtěli pro zásahovou jednotku pořídit nové protipožární obleky. V areálu fotbalového hřiště pak díky úspěchu v participativním rozpočtu Náš VALMEZ vyrostou nové střídačky a tribuna. Rozvíjet Hrachovec se nám daří také ve spolupráci s aktivními členy osadního výboru,“ uzavřel místostarosta Petr Nachtmann.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/pres-55-milionu-kc-do-rozvoje-hrachovce/d-55264

RS