Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

19.12.2023

Během svého letošního posledního jednání rozhodli zastupitelé o udělení Ceny města a Čestného občanství města Valašské Meziříčí za rok 2023. Již dříve pak radní odsouhlasili jména držitelů Ceny starosty.

Cenu města uděluje radnice od roku 2004 laureátům jako morální ocenění jejich práce, mimořádných výkonů ve vědě, kultuře či sportu nebo jiných úspěchů se vztahem k Valašskému Meziříčí. Letošními držiteli se stali hned dvě osobnosti – historička umění, muzejní pracovnice, archivářka, pedagožka a malířka Alena Podzemná a novinář Martin Dorazín. Čestné občanství pak zastupitelé udělili pedagožce a sbormistryni Janě Krchákové.

Radní před časem rozhodli také o držitelích Ceny starosty města Valašské Meziříčí. Tuto získají sportovci Adéla Pernická, Jan Svozil, Dominik Kopřiva a dlouholetý předseda kuželkářského klubu Jaroslav Zajíček

Slavnostní akt udělování výše zmíněných ocenění se uskuteční v úterý 30. ledna od 16.00 ve velkém sále Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí.

Už v listopadu pak převzali cenu starosty profesor Klaus Fassbender a paramedička Brittany Wells za zajištění studie a provozu mobilní iktové jednotky na Valašsku. Také již zmíněný Martin Dorazín, který letos mimo jiné obdržel Cenu Ferdinanda Peroutky za mimořádnou zpravodajskou práci nejen z krizových oblastí, převzal ocenění města Valašské Meziříčí v předstihu. „Využili jsme toho, že pan Dorazín aktuálně pobýval v našem městě a cenu jsme mu předali přímo během jednání zastupitelstva. Jakožto zahraniční zpravodaj, který pravidelně informuje například o dění na válkou sužované Ukrajině, je pracovně velmi vytížen. Bylo mi proto velkou ctí předat mu Cenu města Valašské Meziříčí za dlouholetý profesionální přístup při podávání informací zejména z oblastí sužovaných konflikty, za jeho humanitární aktivity v postižených oblastech a za šíření dobrého jména rodného města v České republice i v zahraničí,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/oceneni-mesta-pro-podzemnou-krchakovou-a-dorazina/d-54722

RS