Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

21.3.2022

Máte zajímavý nápad, jak zvelebit Valašské Meziříčí nebo vám ve městě a jeho místních částech něco chybí? Zapojte se do druhého ročníku participativního rozpočtu Náš VALMEZ. Návrhy můžete podávat až do konce června. Více informací na www.nasvalmez.cz.

Zastupitelé opět vyčlenili z rozpočtu města dva miliony Kč na realizaci úspěšných projektů, které svým hlasováním vyberou sami občané. „Loňský pilotní ročník participativního rozpočtu Náš VALMEZ se opravdu vydařil. Obdrželi jsme celkem 34 návrhů, z nichž 15 vyhovělo všem kritériím a 2 340 hlasujících pak vybralo pětici vítězných návrhů. Ve spolupráci s jejich autory pracujeme na tom, aby co nejdříve ozdobily veřejný prostor a začaly sloužit lidem,“ říká starosta Robert Stržínek.

Valašskomeziříčská radnice se proto rozhodla v participativním rozpočtu Náš VALMEZ pokračovat i letos. Stačí mít zajímavý nápad, splnit několik pravidel, vyplnit formulář a váš projekt až do výše 500 tisíc Kč může být vítězem. „Díky ohlasům pilotního ročníku věřím, že i letos se do participativního rozpočtu Náš VALMEZ přihlásí celá řada zajímavých projektů. Protože je navrhují sami občané a také o nich rozhodují, jedná se o skvělý způsob, jak vtáhnout aktivní lidi do dění v našem městě,“ je přesvědčen starosta Stržínek.

Příjem návrhů bude probíhat od 1. dubna do 30. června. Lze je podat elektronicky na webové stránce www.nasvalmez.cz nebo vyplnit tištěný formulář a doručit jej na adresu: Městský úřad Valašské Meziříčí, Soudní 1221, oddělení rozvoje města, či osobně do Turistického informačního centra na zadním nádvoří zámku Žerotínů. Tiskopisy jsou k dispozici na stránkách www.nasvalmez.cz. Obálku označte „Náš VALMEZ“.

Podrobnější informace poskytne Michaela Pernická na e-mailu: michaela.pernicka@muvalmez.cz, telefonu: 602 544 283.

Zpracoval:
Jakub Mikuš
tiskový mluvčí
T +420 571 674 306
M +420 725 128 428
E mikus@muvalmez.cz


RS