Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

24.7.2023

Základní škola Žerotínova se dočká nového multifunkčního hřiště. V těchto dnech probíhají stavební práce, jakmile bude hotovo, areál poslouží žákům i veřejnosti.

Práce začaly odstraněním původních povrchů a herních prvků. „Aktuálně zde probíhá terénní modelace a práce na montáži základových konstrukcí. Protože se jedná o kompletní rekonstrukci hřiště ZŠ Žerotínova, počítáme s náklady 19 milionů korun, které se nám podařilo soutěží oproti původnímu projektu snížit o celkem sedm milionů,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Pokud vše půjde podle plánu, rekonstrukce skončí v prosinci a příští rok na jaře si už žáci zasportují na novém hřišti. To se bude skládat z atletické dráhy, fotbalového hřiště pro malou kopanou a multifunkčního hřiště pro házenou, basketbal a volejbal. Chybět nebude ani zázemí pro atletické disciplíny, tedy skok do dálky, vrh koulí a skok vysoký. Dopoledne bude hřiště sloužit škole, odpoledne se zde vyřádí sportovní kluby a veřejnost.


Zdroj: https://www.novinykraje.cz/blog/2023/07/24/na-zerotince-opravuji-hriste-bude-slouzit-detem-i-verejnosti

RS