Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

15.11.2022

Loni na podzim schválili valašskomeziříčští zastupitelé Zásady pro výkup technické infrastruktury od soukromých investorů (dále jen Zásady). Jejich cílem je zejména podpora individuální rodinné a bytové výstavby ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech. Letos pak rozhodli o finanční podpoře pro první trojici stavebníků a celkem 36 domů.

Fyzická nebo právnická osoba může požádat o výkup nové páteřní infrastruktury v katastrálním území Valašské Meziříčí – město, Křivé, Brňov, Hrachovec, Krásno nad Bečvou, Bynina, Juřinka a Lhota u Choryně. Podpora se týká například místních a účelových komunikací, parkovišť, chodníků a cyklostezek, vodovodů či kanalizací. Maximální výše podpory činí 250 tisíc Kč v případě rodinného domu a 100 tisíc na bytovou jednotku v bytovém domě s tím, že o konečné výši podpory rozhodují zastupitelé. „Naším cílem je dle finančních možností města, co nejvíce podpořit rozvoj bydlení ve Valašském Meziříčí. Letos jsme obdrželi trojici žádostí od individuálního stavebníka, sdružení individuálních stavebníků a developera. V souhrnu se jedná o částku bezmála 9 milionů korun na podporu výstavby vodovodů, kanalizací, veřejného osvětlení, rozhlasu či komunikací v místní části Hrachovec pro celkem 36 rodinných domů,“ vypočítal starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Věřím, že toto je správná cesta, jak může město soukromým stavebníkům pomoci. Proto chceme v podpoře stavebníků pokračovat i v dalších letech s tím, že v rozpočtu chceme mít na tuto položku vždy vyčleněnu částku minimálně 5 milionů korun.“ Podrobné podmínky naleznou žadatelé na webu města www.valmez.cz pod záložkou Pravidla města Valašské Meziříčí (nebo ZDE).

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/na-podporu-bydleni-pujde-bezmala-9-milionu-korun/d-51204


RS