Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

29.9.2023

Představitelé Krajské hospodářské komory Zlínského kraje uspořádali s podporou města Valašské Meziříčí jednání mezi podnikateli a zástupci krajského celního úřadu. Cílem bylo získat informace k rušení valašskomeziříčské pobočky.

„Stejně jako v případě České pošty, kdy se Ministerstvo vnitra rozhodlo zrušit ve Valašském Meziříčí tři ze čtyř fungujících poboček, jsme byli v případě zániku místního pracoviště celního úřadu postaveni před hotovou věc. Ve spolupráci s krajskou hospodářskou komorou jsme se snažili najít řešení, které by eliminovalo negativní dopad pro místní podnikatele. Přece jen jsme průmyslové město a zdejší územní pracoviště je hojně využíváno,“ reagoval starosta Robert Stržínek s tím, že: „Dokonce jsme předjednali možnost zachování části služeb celního úřadu alespoň v omezeném režimu v prostorách, které vznikly zrušením pošty v areálu společnosti DEZA. Bohužel i tento návrh smetly zodpovědné orgány ze stolu.“

Představitelé Krajské hospodářské komory Zlínského kraje proto svolali na valašskomeziříčskou radnici jednání se zaměstnanci Celního úřadu pro Zlínský kraj a zástupci více než dvou desítek podnikatelů. „V reakci na plánované zrušení Celního úřadu ve Valašském Meziříčí se Krajská hospodářská komora Zlínského kraje aktivně snaží minimalizovat nepříjemné dopady pro podnikatele," uvedl Jan Gottfried, místopředseda Krajské hospodářské komory, reagujíc na kroky Ministerstva financí, které omezuje činnost celního úřadu nejen v našem kraji.

Zdroj: https://www.valasskemezirici.cz/ministerstvo-financi-zrusi-celni-urad-ve-valmezu-podnikatele-i-mesto-jsou-proti/d-54112

RS