Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

25.10.2023

Vedení valašskomeziříčské radnice připravuje rekonstrukci stávajících bazénů v areálu městského koupaliště. Vyjde na přibližně 60 milionů korun bez DPH. Podle vedení města je investice nezbytná pro zachování dalšího bezproblémového provozu areálu.

Ještě letos hodlá radnice vybrat projektanta. „Rekonstrukci bychom zahájili po ukončení sezony v roce 2025 tak, abychom opravené bazény otevřeli návštěvníkům v červnu 2026,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Velké investice se areál dočkal už loni, kdy město po šestnácti letech zaplnilo díru po starém plaveckém bazénu, a doplnilo tak stávající tři vodní plochy.

Přibyly nové atrakce jako skluzavka, 75 metrů dlouhý tobogan či sedátka s perličkou. Zvýšila se také kapacita koupaliště. Letos tam zavítalo kolem 30 tisíc lidí.

I proto se Meziříčí pustí do dalšího vylepšení areálu. „Počítáme s tím, že do stávajících bazénových těles necháme osadit nové nerezové vany. Plánujeme rozšíření části atrakcí především pro nejmenší a součástí prací bude i rekonstrukce přilehlých ochozů bazénů a brodítek či nové oplocení,“ sdělil Stržínek. Vznikne rovněž nový bufet.

Částka dva miliony korun na vypracování projektové dokumentace opravy plaveckého a rekreačního bazénu s brouzdalištěm bude součástí rozpočtu pro příští rok.

Město již zveřejnilo i část dalších plánovaných investic. Nechá opravit víceúčelové hřiště TJ Podlesí, zpevní plochy v areálu Základní školy Šafaříkova, zpracuje projekt nástavby a stavebních úprav objektů bývalé ZŠ Salvátor, čímž se zvýší kapacita Základní školy Vyhlídka, a vybuduje první etapu chodníků v horní části Hrachovce.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/valasske-mezirici-bazen-koupaliste-rekonstrukce-investice.A231024_755492_zlin-zpravy_ppr

RS