Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

25.10.2022

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2022 k zákonu o dani z přidané hodnoty

Vážený pane předsedající, pane ministře, vládo, kolegyně, kolegové,

jako starosta dvacetitisícového města se musím ozvat. Nejde to jinak. Samozřejmě, že to není jenom o cenách energií, elektřině, plynu, zvedá se nám neskutečně cena tepla. Jsou oznámeny ceny na vodné a stočné, které (jdou o?) desítky procent nahoru. Zvedají se ceny pohonných hmot, které zásadním způsobem ovlivňují naše rozpočty z pohledu těch měst, která provozují městskou hromadnou dopravu.

Stoupají nám náklady na obsluhu úvěrů a dluhů, které jako města také mnozí máme. Přispíváme sociálním službám na zdravotnictví. I zde máme vyšší požadavky na spoluúčast ze strany měst. Samozřejmě stále doplácíme na obsluhu, řekněme, výkonu státní správy na jednotlivých obcích.

To, že v rámci daní, které se teď zvedají, města jsou z mého pohledu okradena o svůj podíl, kterým (jim?) jednoznačně patří. Není v pořádku a určitě by to tady mělo zaznít.

Děkuju

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Bc-Robert-Strzinek-123451/clanek/Jako-starosta-dvacetitisicoveho-mesta-se-musim-ozvat-125389



RS