Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

11.1.2024

Již tradičně na začátku nového roku se ve středu 10. ledna sešli na valašskomeziříčské hasičské stanici představitelé Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje (dále jen HZS ZLK), příslušníci a zaměstnanci Územního odboru Vsetín (ÚO Vsetín) a také vedení města Valašské Meziříčí. Společně bilancovali uplynulý rok a nastínili plány do roku 2024.

Loni hasiči z celého kraje zasahovali u více než 6 300 událostí. Vzhledem k jejich neustálému nárůstu je proto nezbytné, aby došlo k rozšiřování požárních stanice. „Od 1. ledna 2024 tak došlo k povýšení centrální stanice Valašské Meziříčí z kategorie C1 do kategorie C2. To zároveň znamená navýšení početních stavů o šest hasičů. Nyní proto také hledáme prostory a pozemky pro rozšíření místní stanice také vzhledem k počtu a druhové rozmanitosti techniky, kterou potřebujeme pro naši činnost,“ uvedl Vít Rušar, ředitel HZS ZLK, který chválil obětavou službu všech příslušníků sboru.

V podobném duchu se vyjádřil i starosta Robert Stržínek: „Činnost valašskomeziříčské požární stanice je pro naše město i celý region nedocenitelná. Proto mě potěšilo, že se podařilo posílit počet místních hasičů i statut samotné stanice. Stejně jako v uplynulých letech pak za vedení města počítáme v rozpočtu s částkou 300 tisíc korun na pomoc s provozně-investičními náklady hasičského záchranného sboru.“

Aktuálně mají požární stanice ve Valašském Meziříčí a Vsetíně 91 příslušníků, z nichž 69 zajišťuje třísměnný provoz právě ve Valmezu. „Zároveň počítáme s tím, že od 1. února příjmem ještě dva nové hasiče, abychom naplnili naše stavy. Koncem loňského roku jsme navíc pro valašskomeziříčskou stanici získali nový automobilový žebřík a dopravní vozidlo. Zároveň bychom letos měli doplnit zásahovou techniku o speciální čtyřkolku určenou pro zásahy v hornatém terénu, na kterou nám už loni částkou 300 tisíc korun přispělo město Valašské Meziříčí. Této dlouhodobé podpory si velice ceníme,“ doplnil Zdeněk Hub, ředitel ÚO Vsetín.

Zdroj: https://www.echovalasska.cz/zpravodajstvi/centralni-hasicska-stanice-ve-valasskem-mezirici-povysila/


RS