Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

30.8.2023

Do poloviny září má být hotov propojovací chodník ve valašskomeziříčské místní části Hrachovec. Příští rok na něj naváže první etapa chodníku v horní části obce.

Několikaletá náročná příprava se blíží ke konci. Poté co radnice nechala v uplynulých letech odstranit nemovitost, která bránila propojení chodníku vedoucího z centra Hrachovce do jeho horní části, se zde nyní intenzivně pracuje. „Letos dokončíme propojovací chodník včetně lávky přes Hrachovecký potok v místě takzvaného esíčka. Počítáme s náklady dva miliony korun s tím, že hotovo má být do poloviny září,“ přiblížil starosta Robert Stržínek.

Valašskomeziříčská radnice má už připraven i projekt na navazující část chodníku. „Jeho první etapu s projektovanými náklady 33 milionů korun, bychom chtěli realizovat v příštím roce. Jedná se o náročnou stavbu, která vedle samotného chodníku v délce tři čtvrtě kilometru počítá s rozšířením mostu, vybudováním opěrné zdi, dešťové kanalizace, nového veřejného osvětlení a také přeložkou vodovodu,“ uvedl starosta Stržínek a pokračoval: „Už nyní ale víme, že jsme byli úspěšní se žádostí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu Ministerstva pro místní rozvoj. Ta by měla pokrýt až 85 procent uznatelných nákladů. I díky tomu můžeme pokračovat v budování chodníků s cílem zvýšit bezpečnost občanů také v našich místních částech.“

Výstavba chodníku v místní části Hrachovec je realizována v rámci projektu "Chodník Hrachovec - horní část - 1. etapa", registrační číslo CZ.06.06.01/00/22_040/0002349, který je spolufinancován Evropskou unií - Evropským fondem pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.


Zdroj: https://www.echovalasska.cz/zpravodajstvi/bezpecnost-chodcu-v-hrachovci-se-zvysi/

RS